Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ο Ντον Πασκουάλε γοητεύει την Ζυρίχη
[Euronews]: Ο Ντον Πασκουάλε γοητεύει την Ζυρίχη

[Euronews]: Ο Ντον Πασκουάλε γοητεύει την Ζυρίχη

Μια πανέξυπνη κωμωδία με χαρακτήρες που οι ταυτότητές τους μπερδεύονται, όπου κυριαρχεί ο έρωτας, χωρίς να λείπει η μελαγχολική διάθεση. Αυτός είναι ο «Ντον Πασκουάλε» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι. Το διάσημο μελόδραμα παρουσιάζεται τώρα στην Όπερα της Ζυρίχης με την Τζούλι Φουκς και τον Γιοχάνες Μάρτιν Κρέντζλε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η υπόθεση του έργου είναι γεμάτη ανατροπές. Η Νορίνα, η νεαρή γυναίκα του ηλικιωμένου Ντον Πασκουάλε, του κάνει τον βίο αβίωτο για να πετύχει τους στόχους της: «Οι περισσότερες προσεγγίσεις του χαρακτήρα μοιάζουν. Απεικονίζουν τον Ντον Πασκουάλε ως μίζερο γκρινιάρη που γυρίζει γύρω γύρω με τη θερμοφόρα. Και εμείς αναρωτηθήκαμε αν μπορούμε να τον παρουσιάσουμε κάπως αλλιώς» εξηγεί ο βαρύτονος Γιοχάνες Μάρτιν Κρέντζλε.

Ο Ιταλός συνθέτης έγραψε το τρίπρακτο μελόδραμα το 1842. Τα πρώτα σημάδια της θανατηφόρας του ασθένειάς του είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Η σκηνοθεσία του Κριστόφ Λόι επικεντρώνεται στην πολυπλοκότητα των χαρακτήρων, αποφεύγοντας τα συνήθη κλισέ του έργου: «Αυτό που ήθελα να παρουσιάσω ήταν το αίσθημα του αποχαιρετισμού στη ζωή, αλλά και οι στιγμές χαράς που έχει αυτή να προσφέρει. Έπρεπε να βρω μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Και αυτό έκανα όταν αποφάσισα να σκηνοθετήσω το έργο».

«Το να ερμηνεύω την Νορίνα είναι ευχάριστο, γιατί είναι αστεία. Ειδικά σ’ αυτό το ανέβασμα, υπάρχει πάρα πολύ μαύρο χιούμορ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!