Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ντομπρόφσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν σε ακύρωση της μείωσης του αφορλόγητου
[Euronews]: Ντομπρόφσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν σε ακύρωση της μείωσης του αφορλόγητου

[Euronews]: Ντομπρόφσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν σε ακύρωση της μείωσης του αφορλόγητου

Ανοιχτή σε ενδεχόμενη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου, όπως συνέβη και με τη μη περικοπή των συντάξεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο euro2day.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η γενική μας άποψη για τα μέτρα αυτά ήταν ότι εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέρα από την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τότε είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός. Όπως θυμάστε, το ίδιο συνέβη και με τις περικοπές των συντάξεων», υπενθυμίζει και συνεχίζει: «Η Κομισιόν είναι ανοικτή και εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και (το αφορολόγητο εισόδημα) αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα το υποστηρίξουμε».

Ταυτοχρόνως ο Επίτροπος εμφανίζεται θετικός και στο θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ: «Είμαστε ανοικτοί για αυτή τη λύση. Κατά μία έννοια, είναι σχετικά συνηθισμένη πρακτική στις χώρες που είχαν πρόγραμμα (…) Η Ελλάδα διαθέτει επί του παρόντος αρκετό απόθεμα σε κονδύλια για να αποπληρώσει τα δάνεια και έτσι να μειώσει τα επιτόκια. Η Επιτροπή υποστηρίζει αυτό το βήμα (…) Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν μαζί με το ΔΝΤ ποια είναι η καλύτερη πορεία», διευκρινίζει επιπλέον. Ενώ για τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων επαναλαμβάνει τη θέση της Κομισιόν για τήρηση των συμφωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!