Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ντάισελμπλουμ: Έχει δίκιο το ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας
[Euronews]: Ντάισελμπλουμ: Έχει δίκιο το ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας

[Euronews]: Ντάισελμπλουμ: Έχει δίκιο το ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας

«Ρεαλιστικές» χαρακτήρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τις επιφυλάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5% από την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας, συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018 αποτελεί στοιχείο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από προηγούμενη συμφωνία. Όπως τόνισε, «πιστεύω ότι το ΔΝΤ έχει και κάποιο δίκιο όταν λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τεράστιο χρονικό διάστημα είναι τεράστιος στόχος και υπερβολικό να το ζητάμε. Θα πρέπει να παραμένουμε ρεαλιστές σε αυτό το επίπεδο και αυτό θα έχει να κάνει και με τη βιωσιμότητα του χρέους, για μακρύ χρονικό διάστημα».

Αναφορικά με το τι θα πρέπει να αναμένεται από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ αρκέστηκε να πει ότι «θα ακούσουμε τους θεσμούς και ελπίζουμε να υπάρχει συμφωνία staff level agreement για τη δεύτερη αξιολόγηση. Και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά».

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει τη Δευτέρα πως, αν η ελληνική πλευρά αναλάβει τις ευθύνες της, τότε και οι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!