Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Είμαι έτοιμος για δημιουργικό διάλογο στο Κυπριακό»
[Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Είμαι έτοιμος για δημιουργικό διάλογο στο Κυπριακό»

[Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Είμαι έτοιμος για δημιουργικό διάλογο στο Κυπριακό»

Την αποφασιστικότητα και την προθυμία του να συμμετάσχει σε μια άτυπη συνάντηση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για δημιουργικό διάλογο στο Κυπριακό επανέλαβε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή απονομής των InBusiness Awards, και ερωτηθείς για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ κα Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είχαμε στις 7μμ μια συνομιλία με την κα Λουτ, ανταλλάξαμε απόψεις, ευχές καταρχήν, αλλά και απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση του Κυπριακού».

«Της επανέλαβα την αποφασιστικότητα και την προθυμία μου για συμμετοχή σε μια άτυπη συνάντηση οποτεδήποτε θα ήθελε ο ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα δημιουργικό διάλογο, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειψα να της πω ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, δυστυχώς, αντί να δημιουργούν το θετικό κλίμα που ο καθένας αναμένει προ ενός δημιουργικού διαλόγου, με τις ενέργειες, τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτείνει τις ανησυχίες αλλά και δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα. Ανέλαβε (η κα Λουτ) να διαβιβάσει προς στον ΓΓ τα όσα της έχω αναφέρει».

Ερωτηθείς αν η κ. Λουτ του μετέφερε κάποιο μήνυμα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με τον οποίον είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!