Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το νέο πράσινο συμβόλαιο της Κομισιόν
[Euronews]: Το νέο πράσινο συμβόλαιο της Κομισιόν

[Euronews]: Το νέο πράσινο συμβόλαιο της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την Πράσινη Συμφωνία της την Τετάρτη. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχέδιο έρχεται μετά την ανησυχητική έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος που υποστηρίζει ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής.

Βασικό στοιχείο της συμφωνίας είναι να υπάρξει μια πρόταση έως τον επόμενο Μάρτιο για έναν ευρωπαϊκό νόμο για το κλίμα, που θα βοηθήσει να καταστεί η ΕΕ κκλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050.

Ένας στόχος που μοιράζονται τα κράτη μέλη που θα συζητήσουν το κλίμα σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ που ξεκινά την Πέμπτη.

«Οι συνάδελφοί μου κι εγώ κινητοποιούμε μια προσπάθεια να σφυρηλατήσουμε ένα ισχυρό ενοποιητικό και σαφές μήνυμα που να υπογραμμίζει αυτήν την ευρωπαϊκή φιλοδοξία: να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το πακέτο μέτρων της πράσινης συμφωνίας θα αναθεωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ολόκληρη την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα δημιουργήσει ένα μεταβατικό ταμείο ύψους 100 δισ. Ευρώ.

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ουσιαστικοί μπορούμε για να δείξουμε τον δρόμο προς τα εμπρός – με ανοιχτό τρόπο. Είναι μια πρόσκληση προς όλους τους εταίρους μας να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τους πολίτες μας», είπε ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!