Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Νέοι καλλιτέχνες στο Κίεβο
[Euronews]: Νέοι καλλιτέχνες στο Κίεβο

[Euronews]: Νέοι καλλιτέχνες στο Κίεβο

Το Κέντρο Τεχνών Πίντσουκ στο Κίεβο παρουσιάζει μια έκθεση των 20 υποψηφίων καλλιτεχνών που διεκδικούν το βραβείο για έκτη χρονιά.

Με νέα και πρόσφατα έργα, η έκθεση συγκεντρώνει μια αντιπροσωπευτική συλλογή καλλιτεχνών και συλλεκτών από όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών που ζουν στο εξωτερικό.

”Η έκθεση εστιάζει στο όραμα και τα θέματα της νέας γενιάς, πρόκκειται για επιλογές της νέας γενιάς που θα καθορίσει την Ουκρανία και τις τέχνες την επόμενη πενταετία. Η σύγκρουση στην Ουκρανία, τώρα στην πολιτική ζωή, επηρεάζει έντονα τις απόψεις και αυτά που παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες μας” λέει η επιμελήτρια της έκθεσης.

Ο Ντανίλ Ρεβκόφσκι και ο Αντρίβ Ρατσίνσκι από το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας μιλούν για τις συμμορίες και τον αιματηρό πόλεμο των δρόμων στον οποίο παίρνουν μέρος και έφηβοι.

Παρουσιάζουν καλλιτεχνικά την έδρα μιας συμμορίας.

“Η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία είχε μια σκοτεινή επιρροή σε εμάς ως καλλιτέχνες. ως καλλιτέχνες στις αρχές του 2015, όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε εκθέσεις που περιλάμβαναν τον πόλεμο στο Ντονμπάς και θέματα που αφορούσσαν την πολιτική, την οικονομία και την οικολογία στην ανατολική Ουκρανίας” λένει οι ίδιοι.

Στην έκθεση μπορεί να δει κανείς από πίνακες ζωγραφιικής έως βίντεο και γλυπτά. Ζώντας κοντά στο Ντόνετσκ ο Ντίμιτρι Σταρούσιεφ επιλέγει να παρουσιάσει μια μινιμαλιστική εγκατάσταση που ονομάζεται “Μόλις επιστρέψαψε στις σπηλιές”, με φωτισμένα βιτρό και φωτογραφικές πλάκες

“Νομίζω ότι εξακολουθούμε να έχουμε υπαρξιακές αναζητήσεις, όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν, να δημιουργήσουν μια νέα γλώσσα, εγώ ανάμεσά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!