Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Νέες πιέσεις δέχεται η βρετανική λίρα λόγω Brexit
[Euronews]: Νέες πιέσεις δέχεται η βρετανική λίρα λόγω Brexit

[Euronews]: Νέες πιέσεις δέχεται η βρετανική λίρα λόγω Brexit

Αυξάνονται κατακόρυφα οι πιέσεις στη στερλίνα μετά τις δηλώσεις του Βρετανού νέου υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ ότι η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. «Από την ΕΕ, έχουμε δει μια αρκετά πεισματική και αδιάλλακτη στάση. Εάν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον μάλλον γραφειοκρατικό τρόπο, υποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν άλλαξε τότε θα καταλήξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία».

Σε χαμηλό δυόμισι ετών κατρακυλά η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχωρόντας κάτω από το 1,23.

Πολλοί επενδυτές λένε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε σοκ στην παγκόσμια οικονομία, θα βύθιζε την Βρετανική οικονομία σε ύφεση, θα κλόνιζε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα αποδυνάμωνε το Λονδίνο ως το κυρίαρχο διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Τα σχέδια δαπανών του Μπόρις Τζόνσον δεν βοηθούν, αν συμβεί το σενάριο της μη συμφωνίας.

«Ήταν στο Μάντσεστερ χθες, υποσχόμενow 3,6 δισεκατομμύρια λίrew – δηλαδή περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια – για να βοηθήσει τις υποβαθμισμένες περιοχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι πέραν των άλλων υποσχέσεων του να βγάλει και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους και μαζικές φορολογικές περικοπές που θα βοηθούσαν τους πλούσιους, οι οποίοι είναι κυρίως οι υποστηρικτές του στο Συντηρητικό Κόμμα. Το πρόβλημα είναι ότι δηλώνει επίσης ότι φυγει α πό την ΕΕ τον Οκτώβριο αν δεν πάρει τη συμφωνία που θέλει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!