Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νέες δημοτικές αρχές στην Ισπανία
[Euronews]: Νέες δημοτικές αρχές στην Ισπανία

[Euronews]: Νέες δημοτικές αρχές στην Ισπανία

Επάνοδος της δεξιάς στη Μαδρίτη με τη στήριξη των Φιλελευθέρων Ciudadanos και των ακροδεξιών του κόμματος VOX αλλά και αριστερό μέτωπο κατά των αυτονομιστών ήταν το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων για την ανάδειξη των νέων δημάρχων στην Ισπανία μετά τις κάλπες που στήθηκαν στη χώρα την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου.

Στη Μαδρίτη, ο νέος δήμαρχος Μαρτίνεθ Αλμέιδα διαδέχεται την Μανουέλα Καρμένα, η οποία πριν από 4 χρόνια είχε κάνει την έκπληξη σε μια περιοχή, όπου παραδοσιακά κυβερνούσε η δεξιά. Η Καρμένα είχε εκλεγεί με την στήριξη των Σοσιαλιστών του PSOE και των Podemos.

Η Καρμένα επικράτησε μεν με 31%, ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές έδρες σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς, ώστε να παραμείνει στη δημαρχία.

Στη Βαρκελώνη για δεύτερη θητεία ορκίστηκε η αριστερή Άντα Κολάου μετά το μέτωπο που συγκροτήθηκε με την στήριξη των Σοσιαλιστών και του Γαλλο-Ισπανού πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ο οποίος επίσης είχε διεκδικήσει τη δημαρχία της καταλανικής πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!