Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νέα παράτυπη Navtex για τo Μπαρμπαρός – Αλωνίζει στα ανοιχτά της Κύπρου
[Euronews]: Νέα παράτυπη Navtex για τo Μπαρμπαρός – Αλωνίζει στα ανοιχτά της Κύπρου

[Euronews]: Νέα παράτυπη Navtex για τo Μπαρμπαρός – Αλωνίζει στα ανοιχτά της Κύπρου

Η Τουρκία ακολουθώντας τελικά την πρακτική προκλήσεων που ακολούθησε και στις προηγούμενες τέσσερεις γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας νέα παράτυπη Navtex, για «σεισμογραφικές έρευνες» με το Μπαρμπαρός νοτιοδυτικά της Πάφου.

Η περιοχή που «δεσμεύτηκε» ξεκινά παράλληλα με τον άξονα Πάφος – Πισσούρι και σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές και εκτείνεται δυτικά και νότια. Πρόκειται για περιοχή με μήκος 95 χιλιομέτρων και πλάτος 85 χιλιομέτρων.

Οι έρευνες σύμφωνα με την παράτυπη ειδοποίηση θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η περιοχή της δέσμευσης καλύπτει τμήματα των τεμαχίων 1,6 και 7.

*Στον χάρτη που φαίνεται:

1 – Η περιοχή δέσμευσης
2 -Η θέση του Μπαρμπαρός
3 -Το σημείο της γεώτρησης στο Ονισήφορος
4 Το σημείο της γεώτρησης στο Ζορ.

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) το οποίο συνήλθε την Δευτέρα υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε έξι ώρες.

Στη δισέλιδη ανακοίνωση του ΣΕΑ σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρεται ότι “αξιολογήθηκε η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία και τα αποτελέσματά της” και ότι “τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της διατήρησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων της Τουρκίας και της λεγόμενης ‘τδβκ΄ στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας επί των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Και όλα αυτά έγιναν ενώ στην Κύπρο πραγματοποιούσε επίσκεψη η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας η οποία τόνισε την στήριξη της στην Κύπρο τόσο για το κυπριακό όσο και στο δικαίωμα της έρευνας και εξόρυξης φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!