Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νέα καταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ερντογάν
[Euronews]: Νέα καταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ερντογάν

[Euronews]: Νέα καταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ερντογάν

Νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη θα ζητήσει το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνούμενο να συμβιβαστεί με το προσωρινό αποτέλεσμα που φέρνει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην πρώτη θέση.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως το Σάββατο κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε μία από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

«Σήμερα, θα ζητήσουμε από την YSK, μέσω του επαρχιακού παραρτήματός της, νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στο σύνολο των περιφερειών, στις υπόλοιπες 38 περιφέρειες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο πρόεδρος Ερντογάν υπέστη απρόσμενη ήττα στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής: η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του, είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και 25 χρόνια.

Καταγγέλλοντας «κατάφωρες παρατυπίες» στη διάρκεια της ψηφοφορίας, το AKP είχε καταθέσει στις αρχή της εβδομάδας μια πρώτη προσφυγή, ζητώντας νέα μερική καταμέτρηση, κυρίως των ψηφοδελτίων που προσμετρήθηκαν στα άκυρα.

Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται και στην Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο Γιαβούζ δήλωσε πως μετά τη νέα καταμέτρηση του 70% περίπου των άκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά που χωρίζει τον υποψήφιο του AKP από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε σε λιγότερες από 16.500 ψήφους, έναντι τουλάχιστον 25.000 κατά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!