Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μπρνάμπιτς στο euronews: Αλυσιδωτές επιπτώσεις από το μπλόκο της ΕΕ σε Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία
[Euronews]: Μπρνάμπιτς στο euronews: Αλυσιδωτές επιπτώσεις από το μπλόκο της ΕΕ σε Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία

[Euronews]: Μπρνάμπιτς στο euronews: Αλυσιδωτές επιπτώσεις από το μπλόκο της ΕΕ σε Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία

Για αλυσιδωτές επιπτώσεις στα Βαλκάνια προειδοποιεί η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατήσει κλειστές τις πόρτες της σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία .

Μιλώντας στο euronews, η κ. Μπρνάμπιτς, παραδέχθηκε ότι οι εσωτερικές ευρωπαϊκές διαμάχες πλήττουν τα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή τους προοπτική.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι η διαδικασία ένταξης είναι συχνά πολύ επώδυνη και απογητευτική και εξαρτάται από τις εσωτερικές προκλήσεις εντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ότι δεν ξεκινουν διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία πιστεύω ότι δυστυχώς σημαίνει πως την επόμενη φορά που η Ενωση θα αποφασίσει πόσα κεφαλαια θα ανοίξει για την Σερβία θα είναι πολυ συντηρητικη στον αριθμό, ανεξάρτητα απο τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη Σερβία».

Η πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγορεί για υποκρισία όσους υποστηρίζουν ότι τα Βαλκάνια γίνονται χώρος επιρροής για Ρωσία και Κίνα.

Το Βελιγράδι, παρά τις επιφυλάξεις των Βρυξελλών υπέγραψε συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την ευρωασιατική ζωνη που έχει δημιουργήσει η Ρωσία.

«Το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Υπό αυτό το πρίσμα θα έβλεπα την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που υπογράψαμε την προηγούμενη Παρασκευή με την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση στη Μόσχα. Δεν θεωρώ ότι είναι ενάντια στην ένταξή μας στην ΕΕ ή αντίθετη στην ευρωπαϊκή μας πορεία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!