Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Μπέττυ Αρβανίτη: «Ζω από τη μεγάλη μου περιέργεια για τα πράγματα»
[Euronews]: Μπέττυ Αρβανίτη: «Ζω από τη μεγάλη μου περιέργεια για τα πράγματα»

[Euronews]: Μπέττυ Αρβανίτη: «Ζω από τη μεγάλη μου περιέργεια για τα πράγματα»

Το θέατρο της οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζει φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το «Πριν την αποχώρηση», το σπουδαίο έργο του Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ. Είκοσι χρόνια μετά την επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, σκηνοθετική «σειρά» παίρνει φέτος ο Νίκος Μαστοράκης που έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με το γνωστό θέατρο της Κυψέλης.

Ο δικαστής Ρούντολφ Χέλερ, ένας πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει ανώτατο αξίωμα στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, ζει με τις δύο αδελφές του προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του ζοφερού παρελθόντος. Ζουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Η μία αδελφή , η Κλάρα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και έχει αριστερές ιδέες. Στο αντίποδα η Βέρα είναι στο πλευρό του αδελφού. Είναι η πιο σκληρή, η πλέον ανήθικη, που κάνει τα πάντα για να συντηρήσει τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό το γερμανικό σπίτι, μετά την ήττα της χώρας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα οικογενειακό δράμα ξετυλίγεται. Η σύγκρουση είναι ανελέητη. Όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο δημιουργός του, το «Πριν την αποχώρηση» είναι μια κωμωδία της γερμανικής ψυχής. Μια πολιτική σάτιρα του φασισμού, ένα ξεμπρόστιασμα της γερμανικής μικροαστικής οικογένειας. Μια σκληρή, σαρκαστική απεικόνιση του τότε αλλά και του σήμερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!