Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μουσταφά Ακιντσί: «Ας μείνουμε στα θετικά σενάρια»
[Euronews]: Μουσταφά Ακιντσί: «Ας μείνουμε στα θετικά σενάρια»

[Euronews]: Μουσταφά Ακιντσί: «Ας μείνουμε στα θετικά σενάρια»

Θετικά αποτίμησε το αποτέλεσμα των συνομιλιών της Ελβετίας στο euronews o Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντσί, στην συνέντευξη, που παραχώρησε στο απεσταλμένο μας στην Γενεύη, Σερτάκ Ακτάν.

Σερτάκ Ακτάν, euronews «Κύριε Ακιντσί, καλωσήρθατε στο euronews. Πως αξιολογείτε την ελληνική θέση στην διάρκεια των συζητήσεων, που ζήτησαν περισσότερο χρόνο; Φαινόταν ότι πριν την διάσκεψη των πέντε, τα πράγματα προχωρούσαν ταχύτερα. Θεωρείτε ότι αν οι δύο πλευρές στην Κύπρο διαπραγματεύονταν μεταξύ τους θα ήταν ευκολότερο και ταχύτερο να καταλήξουν σε λύση;»

Μουσταφά Ακιντσί, Τουρκοκύπριος ηγέτης «Η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν την διαδικασία ήρθε με καθυστέρηση. Μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα. Γι’ αυτό και παίρνει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να προλάβει κάποιες από τις εξελίξεις. Ίσως οι οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει να διαδραματίζουν ρόλο. Ή ίσως και το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι αναγνωρισμένοι ως ξεχωριστό κράτος και με μία εγκαθιδρυμένη διαφορετική ταυτότητα να κάνουν την σχέση με την Ελλάδα διαφορετική απ’ ότι η δική μας με την Τουρκία. Η Ελλάδα μοιάζει να εμπλέκεται λιγότερο ενώ η Τουρκία είναι πιο ενημερωμένη και με μεγαλύτερη εμπλοκή. Τελικά αυτό που μετρά είναι ότι όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις διαδραματίζουν έναν θετικό ρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!