Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ο Πικάσο συνομιλεί με την ελληνική αρχαιότητα
[Euronews]: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ο Πικάσο συνομιλεί με την ελληνική αρχαιότητα

[Euronews]: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ο Πικάσο συνομιλεί με την ελληνική αρχαιότητα

68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πάμπλο Πικάσο, από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και τη δεκαετία του 1960 συνομιλούν για πρώτη φορά με 67 ελληνικές αρχαιότητες στο πλαίσιο της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που παρουσιάζεται από τις 20 Ιουνίου, μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η πρωτότυπη αυτή συνομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι», που διοργανώνει τακτικά και με μεγάλη επιτυχία το ελληνικό μουσείο τα τελευταία χρόνια, όπου σπουδαίοι ξένοι καλλιτέχνες (Λουίζ Μπουρζουά, Γιάννης Κουνέλλης, Άι Γουέιγουέι, Σάι Τουόμπλι και Τζορτζ Κόντο) αναπτύσσουν έναν διάλογο με την αρχαιότητα. Το στοίχημα είναι μια νέα ματιά στο έργο τους. Αυτό γίνεται και σήμερα, σ’ αυτή την εξαιρετικά στοχευμένη πρωτοβουλία, που φωτίζει μια σημαντική πτυχή του πληθωρικού έργου ενός ανθρώπου αενάως κινούμενου, που δεν σταμάτησε να πειραματίζεται μέχρι το τέλος της ζωής του.

ParisTavitianTavitian

Αναδεικνύει με υποδειγματικό τρόπο το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου καλλιτέχνη του 20ου αιώνα για τη μυθολογία και την αρχαιότητα. Αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο που φέρνει μέσα του ο Πικάσο, όχι απαραίτητα από αρχαιότητες που είδε σε διάφορες χώρες και ευρωπαϊκά μουσεία, σε βιβλία που διάβαζε ή στις συναναστροφές του με τον Kριστιάν Ζερβός, τον Ζαν Κοκτώ, τον Τεριάντ. Άλλωστε είναι και ο ίδιος γέννημα θρέμμα της Μεσογείου και των πολιτισμών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!