Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΜΚΟ εναντίον κυβέρνησης για το άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστες
[Euronews]: ΜΚΟ εναντίον κυβέρνησης για το άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστες

[Euronews]: ΜΚΟ εναντίον κυβέρνησης για το άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστες

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες .

Οι ΜΚΟ υποστηρίζουν πως απειλούνται τα δικαιώματα των προσφύγων, ενώ κάνουν λόγο για παραβίαση των ευρωπαϊκών και διεθνών νομικών προτύπων. Οι κύριες ενστάσεις των οργανώσεων που αναφέρθηκαν στη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αφορούν τις διατάξεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, με τον κίνδυνο μη εξέτασης των αιτημάτων επί της ουσίας, την πρόσβαση στην υγεία και την εργασία, τον ορισμό της ευαλωτότητας, την παρατεταμένη κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και τις διαδικασίες ενσωμάτωσης.

Τις ανησυχίες αυτές συμμερίζεται και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που εκτιμά πως αποδυναμώνεται η προστασία των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει πως δεν δόθηκε επαρκής χρόνος ώστε να γίνει δημόσια διαβούλευση.

«Με το νομοσχέδιο αυτό περιορίζεται σημαντικά το θεμελιώδες δικαίωμα ενός ανθρώπου να ζητήσει άσυλο στη Ελλάδα. Υποτίθεται πως στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως τελικά δημιουργούνται δεκάδες γραφειοκρατικά εμπόδια που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των υπηρεσιών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» δήλωσε στην κάμερα του euronews o Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως το νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνει την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, ενώ γίνονται απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!