Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Μιλάνο: Η νέα τεχνολογία που «σώζει» τα πρόωρα μωρά
[Euronews]: Μιλάνο: Η νέα τεχνολογία που «σώζει» τα πρόωρα μωρά

[Euronews]: Μιλάνο: Η νέα τεχνολογία που «σώζει» τα πρόωρα μωρά

‘Εχετε αναρωτηθεί πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ιατρική παρακολούθηση για τα πρόωρα μωρά; Ταξιδεύουμε στο Μιλάνο για να γνωρίσουμε μία πρωτοποριακή τεχνολογία σκοπός της οποίας είναι να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης.

Η δημοσιογράφος του euronews Αν Ντεβινό, μας εξηγεί:
«Σε αυτή τη μονάδα αυξημένης φροντίδας, οι ασθενείς είναι από τους πλέον ευάλωτους καθώς πρόκειται για πρόωρα βρέφη. Αυτό το νοσοκομείο στο Μιλάνο κατάφερε να βελτιώσει την ιατρική παρακολούθηση τους δοκιμάζοντας ένα νέο εργαλείο που σκοπό έχει να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης.»

Οι πρώτες ημέρες ζωής δεν είναι εύκολες για αυτά τα μωρά, που έχουν γεννηθεί πρόωρα. Τα ζωτικά τους όργανα είναι ακόμα ευάλωτα. Χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση κάθε λεπτό προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο επιπλοκών, ιδιαίτερα για αυτά που έχουν γεννηθεί πριν τους 7 μήνες. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι γεννιούνται 25,000 μωρά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

«Ο κίνδυνος εγκεφαλικής βλάβης και η ανάπτυξη κάποιου προβλήματος, όπως η αναπηρία αυξάνεται όσο περισσότερο πρόωρα γεννιέται ένα παιδί. Όταν ένα μωρό γεννιέται πολύ νωρίτερα από τους 9 μήνες ο κίνδυνος να πεθάνει ή να αναπτύξει κάποια αναπηρία, φτάνει το 25%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!