Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο «μικρός Πικάσο» είναι 10 χρονών και είναι πρόσφυγας
[Euronews]: Ο «μικρός Πικάσο» είναι 10 χρονών και είναι πρόσφυγας

[Euronews]: Ο «μικρός Πικάσο» είναι 10 χρονών και είναι πρόσφυγας

Ταξίδεψε με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν για να καταλήξει στην Σερβία. Ο Φαρχάντ Νούρι, ένα παιδί μόλις 10 ετών είναι ξεχωριστός. Γνωστός ως ο «μικρός Πικάσο», ο Φαρχάντ ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας με την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής. Τα έργα του εκτίθενται στο Βελιγράδι και τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για ένα αγόρι από την Σερβία που υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

Ο 10χρονος πρόσφυγας διαμένει σήμερα μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια και τους γονείς του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βελιγράδι, όπου η οικογένειά του έχει αιτηθεί επίσημα για άσυλο. Μεγάλο μέρος του χρόνου του, κατά τα ταξίδια και την παραμονή του στα διάφορα hot spots προσφύγων, το πέρασε ζωγραφίζοντας.

Ταξίδεψε με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν για να καταλήξει στην Σερβία. Ο Φαρχάντ Νούρι, ένα παιδί μόλις 10 ετών είναι ξεχωριστός. Γνωστός ως ο μικρος Πικάσο, ο Φαρχάντ ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας με την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής. Τα έργα του εκτίθενται στο Βελιγράδι και τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για ένα αγόρι από την Σερβία που υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!