Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Μια ανάσα από την προσεδάφιση στον Άρη η ευρωπαϊκή αποστολή
[Euronews]: Μια ανάσα από την προσεδάφιση στον Άρη η ευρωπαϊκή αποστολή

[Euronews]: Μια ανάσα από την προσεδάφιση στον Άρη η ευρωπαϊκή αποστολή

Η αποστολή «ExoMars» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos μπαίνει σε κρίσιμο στάδιο, καθώς το όχημα επιφανείας Schiaparelli αναμένεται να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή προσεδάφιση στον Άρη, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Βρετανικού Beagle 2 το 2003. Η αποστολή ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου του 2016 από το Μπαϊκονούρ.

Το όχημα επιφανείας Schiaparelli έχει αποσπαστεί τρεις μέρες πριν μπει στην ατμόσφαιρα του Άρη από το μητρικό του διαστημικό όχημα Trace Gas Orbiter (TGO). Θα μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, θα κινηθεί καθοδικά και θα προσεδαφιστεί μέσα σε έξι λεπτά.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην αποκόλληση πολύ νωρίς, ώστε να υπάρχει ακρίβεια στην προσγείωση, αλλά ούτε και πολύ αργά για να έχουμε χρόνο να επανακατευθύνουμε το Trace Gas Orbiter. Να του δώσουμε ύψος, έτσι ώστε να μην συντριβεί στον Άρη. Γιατί θα είναι σε πορεία σύγκρουσης μέχρι τη στιγμή του αποχωρισμού των δύο μερών. Αυτό θα οδηγήσει το Schiaparelli στο έδαφος, στο κέντρο ελπίζουμε, μιας ελλειπτικής προσγείωσης» επισήμανε ο Μισέλ Ντενί, διευθυντής πτητικών λειτουργιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!