Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος στο ηλεκτρονικό εμπόριο
[Euronews]: Μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος στο ηλεκτρονικό εμπόριο

[Euronews]: Μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ευκολότερες αγοραπωλησίες μέσω διαδικτύου επαγγέλλεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη δέσμη μέτρων που εισηγήθηκε σχετικά με τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος ως προς τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πακέτο προτάσεων περιλαμβάνει τη δημιουργία πύλης που θα λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιτρέποντας την ηλεκτρονική καταβολή του ΦΠΑ, μέτρο που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε μείωση των εξόδων για τη συμμόρφωση σε θέματα ΦΠΑ και άρα εξοικονομήσεις της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ ετησίως για τις επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, η πρόταση της Επιτροπής κάνει λόγο για μια τριμηνιαία δήλωση του οφειλόμενου ΦΠΑ για το σύνολο της ΕΕ μέσω της εν λόγω πύλης. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στην περίπτωση των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, καθώς το 2015 εισπράχθηκε μέσω του συστήματος ΦΠΑ ύψους 3 δισ. ευρώ! Αυτό που ισχύει γενικά τώρα είναι η καταβολή του ΦΠΑ να θέτει προσκόμματα στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού κάθε επιχείρηση καταβάλει περίπου 8.000 ευρώ για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο κάνει πωλήσεις. Μέσω του νέου συστήματος, πέραν των καθαυτών εξοικονομήσεων, θα επιτευχθεί μείωση κατά 95% του διοικητικού φόρτου, με την αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ για τα κράτη-μέλη να αυξάνεται μέχρι και στα επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!