Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μέρκελ και Μακρόν τιμούν τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
[Euronews]: Μέρκελ και Μακρόν τιμούν τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

[Euronews]: Μέρκελ και Μακρόν τιμούν τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εκατό χρόνια μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου , οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν στο δάσος κοντά στην πόλη Κομπιέν, στην περιφέρεια Ουάζ της Βόρειας Γαλλίας. Στο δάσος αυτό υπεγράφη η ειρηνευτική συνθήκης της Ανακωχής , που έβαλε τέλος στον «Μεγάλο Πόλεμο».

Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη τελετή, ενώ επιθεώρησαν το άγημα κοινής γαλλογερμανικής ταξιαρχίας. Στη συνέχεια έκαναν τα αποκαλυπτήρια μιας πλακέτας, φόρο τιμής στη συμφιλίωση και την φιλία των αντιπάλων σε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Σε μια επίδειξη ενότητας, ο Μακρόν και η Μέρκελ κάθισαν στο βαγόνι, όπου υπογράφηκε η ειρηνευτική συνθήκη και ξεφύλλισαν ένα αναμνηστικό βιβλίο. Κατόπιν, υπέγραψαν το βιβλίο και κράτησαν για μία ακόμη φορά ο ένας το χέρι του άλλου.

100 χρόνια από την υπογραφή ανακωχής

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής που σήμανε το τέλος των εχθροπραξιών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ, 80 περίπου αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!