Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μέρκελ: «Αύριο ψηφίζει η Γερμανία το τελευταίο σκέλος του ελληνικού προγράμματος»
[Euronews]: Μέρκελ: «Αύριο ψηφίζει η Γερμανία το τελευταίο σκέλος του ελληνικού προγράμματος»

[Euronews]: Μέρκελ: «Αύριο ψηφίζει η Γερμανία το τελευταίο σκέλος του ελληνικού προγράμματος»

Τεράστια πρόκληση χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ανακοινώνοντας πως η Γερμανία είναι έτοιμη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με την ψήφιση στη Μπούντεσταγκ του τελευταίου κομματιού του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στην καθιερωμένη ομιλία της πριν την διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε πως μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια υπάρχει την ανάγκη περαιτέρω μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη που δεν πρέπει να είναι μια ένωση χρέους: «Το θέμα είναι πρώτα από όλα μια ισχυρή και σταθερή νομισματική ένωση. Αύριο εδώ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουμε για το τελευταίο μέρος του προγράμματος για την Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα υπήρξε για μας μια μεγάλη πρόκληση, όπως και άλλα προγράμματα διάσωσης για χώρες του ευρώ. Αλλά συνολικά μπορούμε να πούμε ότι το ευρώ είναι σήμερα σταθερό, τα προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί και οι χώρες έγιναν πιο ανταγωνιστικές και αυτό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι δουλειάς και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στο προς το δικό μας συμφέρον. Αλλά παραμένει η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση»,

Για ντε φάκτο τέταρτο πακέτο που λαμβάνει η Ελλάδα μίλησε ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας πως η επικέντρωση στο μεταναστευτικό σκιάζει τις εξελίξεις στην οικονομία της ευρωζώνης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι όταν το κόμμα του ψήφισε το 2010 υπέρ του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα σχεδόν καταστράφηκε αλλά το έκαναν επειδή όπως τόνισε «στηρίζουμε την Ευρώπη».

«Το μεταναστευτικό κατευθύνει και αυτή την εσωτερική πολιτική συζήτηση και έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε καν τι γίνεται στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!