Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Media και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές»: Μεταπτυχιακό από τα πανεπιστήμια Αθηνών και Αιγαίου
[Euronews]: «Media και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές»: Μεταπτυχιακό από τα πανεπιστήμια Αθηνών και Αιγαίου

[Euronews]: «Media και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές»: Μεταπτυχιακό από τα πανεπιστήμια Αθηνών και Αιγαίου

Ένα εντατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) δύο ειδικεύσεων, με τίτλο «Μέσα Επικοινωνίας και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές – MSc in Media and refugee/migration flows», θα λειτουργήσει το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (2019-20) από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι δύο ειδικεύσεις του μεταπτυχιακού είναι:

- Ειδησεογραφική κάλυψη των προσφυγικών ροών – News media of refugee flows και

- Επικοινωνιακή διαχείριση προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών – Communication management of Refugees/Migration flows

Αντικείμενο και στόχοι του MSc είναι η εκπαίδευση δημοσιογράφων και στελεχών που εργάζονται στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωφελή τομέα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, τόσο σε θέματα που άπτονται της σωστής, έγκυρης και αντικειμενικής ειδησεογραφίας και ενημέρωσης, όσο και στην κατεύθυνση της επικοινωνιακής διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Στο μεταπτυχιακό, θα γίνονται δεκτοί, κατά προτεραιότητα, κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών των Τμημάτων Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων, κάτοχοι τίτλων σπουδών πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, νομικών σπουδών και άλλων θεωρητικών κατευθύνσεων. Επίσης, κάτοχοι οποιουδήποτε προπτυχιακού πανεπιστημιακού διπλώματος ΑΕΙ και ΤΕΙ που αποδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η χρονική διάρκεια φοίτησης είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα, για παρακολούθηση μαθημάτων, εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και υποχρεωτική συμμετοχή στο θερινό Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!