Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Μαρόκο:Τα πλεονεκτήματα της συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας (CSP)
[Euronews]: Μαρόκο:Τα πλεονεκτήματα της συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας (CSP)

[Euronews]: Μαρόκο:Τα πλεονεκτήματα της συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας (CSP)

Η συγκέντρωση συλλεκτών μαζεύει περισσότερο ηλιακό φως. Η θερμότητα είναι έντονη. Φαίνεται να είναι μια εξαιρετική πηγή που δίνει άφθονη ενέργεια. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε σ’ αυτή την τεχνολογία για να την κάνουμε πιο ανταγωνιστική;

Το Μαρόκο είναι το ιδανικό μέρος για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Το Πάρκο Πράσινης Ενέργειας, είναι ένα ερευνητικό κέντρο στα βόρεια του Μαρακές που εστιάζει σε τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με την παραγωγή ενέργειας.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας που έχει να κάνει με τη συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια (CSP) είναι ότι η πηγή, ο ήλιος δεν έχει κόστος. Επιπλέον είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος, σε σχέση με άλλες τεχνολογίες, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία ανταγωνίζεται» επισήμανε ο Φαλκ Μοχασέμπ, συντονιστής του πρότζεκτ του MinWater CSP.

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Minwater CSP στοχεύει να μειώσει τη χρήση νερού στα εργοστάσια που χρησιμοποιούν συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια (CSP). Οι επιστήμονες μετρούν την αντανακλαστικότητα των συλλεκτών για να καθορίσουν το ιδανικό πρόγραμμα καθαρισμού τους.

Οι συλλέκτες είναι δύσκολο να παραμείνουν καθαροί στα ζεστά κλίματα. Ο άνεμος φέρνει διαρκώς σκόνη και άμμο, από τις γειτονικές ερήμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!