Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι μακροβιότεροι μονάρχες στον κόσμο
[Euronews]: Οι μακροβιότεροι μονάρχες στον κόσμο

[Euronews]: Οι μακροβιότεροι μονάρχες στον κόσμο

Μετά το θάνατο του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιντόλ Αντουλιαντέι, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου, μετά από 64 χρόνια βασιλείας. Ο Ταϊλανδός βασιλιάς βρισκόταν στο θρόνο για 70 χρόνια.

Αυτοί είναι οι μακροβιότεροι μονάρχες σε όλο τον κόσμο:

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου – 64 χρόνια

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί τώρα να προσθέσει ακόμα ένα τίτλο στο ενεργητικό της. Διαδέχθηκε στο θρόνο τον πατέρα της Γεώργιο ΣΤ’ το 1952 μετά το θάνατό του. Ήταν σε ηλικία 25 ετών και έλειπε σε περιοδεία στην Κένυα με το σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. Ενθρονίστηκε επίσημα την επόμενη χρονιά, τον Ιούνιο του 1953.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015 έγινε η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεπερνώντας τα 63 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες της βασιλείας της προ-πρόγιαγιάς της βασίλισσας Βικτώριας.

Η Ελισάβετ είναι παντρεμένη με το Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο εδώ και 69 χρόνια. Ο γιος της και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος είναι ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ανέβηκε στο θρόνο, ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν και πρόεδρος των ΗΠΑ ο Χάρι Τρούμαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!