Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μακρόν, Μέι και Τραμπ στη Νορμανδία
[Euronews]: Μακρόν, Μέι και Τραμπ στη Νορμανδία

[Euronews]: Μακρόν, Μέι και Τραμπ στη Νορμανδία

Περπατώντας σε ιερό έδαφος. Το Αμερικανικό Κοιμητήριο Κολβίλ Συρ Μερ, μια γωνία της Γαλλίας ιερή και για τις ΗΠΑ. Παρουσία βετεράνων, πολλοί από τους οποίους είδαν τους συναγωνιστές τους να σκοτώνονται σε αυτό το σημείο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για τον ιερό δεσμό μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

«Η ιερή μας συμμαχία σφυρηλατήθηκε στην καρδιά του πολέμου, δοκιμάστηκε στις μάχες του πολέμου και αποδείχτηκε με την ευλογία της ειρήνης. Ο δεσμός μας είναι άρρηκτος. Από όλη τη Γη οι Αμερικανοί έρχονται σε αυτό το μέρος σαν να ήταν κομμάτι της ψυχής τους. Δεν ερχόμαστε μόνο για τα όσα έκαναν εδώ, ερχόμαστε για το ποιοι ήταν».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στις θυσίες των άλλων χωρών για να σώσουν τη Γαλλία όταν η χώρα το είχε ανάγκη.

«Η Γαλλία δεν ξεχνά, η Γαλλία δεν ξεχνά όλους αυτούς στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας. Υποκλίνομαι σήμερα στη γενναιότητά τους, υποκλίνομαι

στην τεράστια θυσία των 37.000 νεκρών, των 19.000 αγνοουμένων που έπεσαν ως ήρωες σε αυτά τα εδάφη μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου του 1944 και οι περισσότεροι από τους οποίους θα βρίσκονται εδώ στην αιωνιότητα. Υποκλίνομαι και στους βετεράνους μας και τις χώρες τους και τους λέω ευχαριστώ».

Και για πολλούς βετεράνους αυτή η ευγνωμοσύνη έρχεται με τη μορφή του μεταλλείου της Λεγεώνας της Τιμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!