Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Λούκα Παρμιτάνο:Διατροφή και αντίληψη του χρόνου στο Διάστημα
[Euronews]: Λούκα Παρμιτάνο:Διατροφή και αντίληψη του χρόνου στο Διάστημα

[Euronews]: Λούκα Παρμιτάνο:Διατροφή και αντίληψη του χρόνου στο Διάστημα

Ο Λούκα Παρμιτάνο συμμετέχει σε αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και είναι ανταποκριτής του euronews. Στην τελευταία του ανταπόκριση μας ενημερώνει για τα ευρωπαϊκά πειράματα που είναι σε εξέλιξη στο διάαστημα και έχουν σχέση με τη διατροφή αλλά και την αντίληψη του χρόνου.

«Ένα από αυτά ονομάζεται NUTRISS. Ακολουθεί πολύ προσεκτικά τη διατροφή μου, έχω μια ειδική εφαρμογή στο τάμπλετ μου, ώστε να μπορώ να γράψω όλα όσα τρώω για μια περίοδο πέντε ημερών και έπειτα μπορώ να κάνω μετρήσεις στη μάζα σώματος και να καταλάβω αν βρίσκομαι σε ισορροπία, αν παρουσιάζω έλλειψη, ή αν τρώω υπερβολικά.Στη συνέχεια από τη Γη μου προτείνουν τρόπους ώστε να βελτιώσω τη διατροφή μου.

ESA/NASA

Ένα άλλο πείραμα έχει να κάνει με τη φυσιολογία και ονομάζεται αντιληψη του χρόνου.Εδώ θέλουμε να δούμε αν η βαρύτητα επηρεάζει την αντίληψή μας για το χρόνο. Και υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η αντίληψή μας για το χρόνο αλλάζει ενώ είμαστε στο διάστημα. Ποιος ξέρει, ίσως ανακαλύψουμε αν ο εγκέφαλός μας σκέφτεται ότι πάμε πιο γρήγορα ή πιο αργά ενώ είμαστε στο διάστημα. Μπορεί να συνδεεται με τη μικροβαρύτητα, ή μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι κινούμαστε με ταχύτητα 28.000 χιλιομέτρων την ώρα ενώ βρισκόμαστε σε τροχιά γύρω από τη Γη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!