Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Λονδίνο: Οι Αυτοπροσωπογραφίες του Λούσιαν Φρόιντ
[Euronews]: Λονδίνο: Οι Αυτοπροσωπογραφίες του Λούσιαν Φρόιντ

[Euronews]: Λονδίνο: Οι Αυτοπροσωπογραφίες του Λούσιαν Φρόιντ

Μια έκθεση με αυτοπροσωπογραφίες του Λούσιαν Φρόιντ άνοιξε τις πύλες της στη Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών στο Λονδίνο.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μιας εβδομηκονταετούς περιόδου, από την εφηβεία του μέχρι τη δύση της ζωής του και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη να δει τον καλλιτέχνη να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Εκθέσεων της Ακαδημίας Αντρέα Τάρσια, «είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι μέσω της ηλικίωσής του, της ανάπτυξης του καλλιτέχνη από ένα νεαρό παιδί σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Όμως μπορεί κανείς να δει σε βάθος την πρακτική του και πώς αναπτύχθηκε ως καλλιτέχνης, τις αλλαγές στο στιλ και την τεχνοτροπία του».

Ο Φρόιντ έγινε γνωστός για τα πορτρέτα του και κυρίως για τα γυναικεία γυμνά του, τα οποία αγνόησαν κάθε στερεότυπο της εποχής, καθώς δεν εμφανίζουν ίχνος ωραιοποίησης.

Γεννήθηκε το 1922 στο Βερολίνο και ήταν εγγονός του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1933, προκειμένου να γλιτώσει από την ανάδυση του ναζισμού και την απειλή του Ολοκαυτώματος.

Οι πρώτες του δημιουργίες συχνά συνδέονται με τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και σουρεαλισμό. Στα πορτρέτα του δίνει στον εαυτό του ρόλο πρωταγωνιστή.

«Κάποιες από τις αυτοπροσωπογραφίες του είναι απίστευτα επιβλητικές. Έχεις έναν κατά μέτωπο Φρόιντ, ο οποίος κοιτάζει με μεγαλοπρεπή τρόπο το κάτω μέρος του καθρέφτη, τον οποίο χρησιμοποιεί για να ζωγραφίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!