Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λαϊκιστές και ακροδεξιοί κατηγορούν το διαφημιστικό μήνυμα της SAS
[Euronews]: Λαϊκιστές και ακροδεξιοί κατηγορούν το διαφημιστικό μήνυμα της SAS

[Euronews]: Λαϊκιστές και ακροδεξιοί κατηγορούν το διαφημιστικό μήνυμα της SAS

Η αεροπορική εταιρεία SAS δέχεται σκληρή κριτική για ένα διαφημιστικό μήνυμα που προβάλλεται κυρίως στο Διαδίκτυο και ανασκεύαζει μύθους για τη Σκανδιναβία, αφού έγινε στόχος εκστρατείας μίσους, ειδικά από εθνικιστικές και ακροδεξιές παρατάξεις και ομάδες.

Το μήνυμα, με τίτλο «Τι είναι αλήθεια σκανδιναβικό;» είχε σκοπό να εξάρει πόσο μεγάλη αξία έχει το ταξίδι, υποδεικνύοντας ότι πολλές διαστάσεις της σκανδιναβικής κουλτούρας, από τα σουηδικά κεφτεδάκια μέχρι τα δανέζικα γλυκίσματα και την γονική άδεια, εισήχθησαν από αλλού.

«Τι είναι αλήθεια σκανδιναβικό; Απολύτως τίποτα», ανέφερε το μήνυμα. «Κατά κάποιον τρόπο, η Σκανδιναβία δημιουργήθηκε κομματάκι-κομματάκι, από απλούς ανθρώπους στους οποίους ανακαλύψαμε τα καλύτερα στοιχεία της πατρίδας μας μακριά από την πατρίδα μας».

Για την ακρίβεια το διαφημιστικό του ξεκινάει λέγοντας ότι η δημοκρατία μας, αυτή οφείλεται στους Έλληνες.

Και συνεχίζει εξηγώντας ότι τα δανέζικα γλυκίσματα στην πραγματικότητα ήρθαν από την Αυστρία, τα σουηδικά κεφτεδάκια απλώς μια εκδοχή αυτών που φτιάχνονται στην Τουρκία, οι ανεμόμυλοι μια ιδέα που εισήχθη από την περιοχή του σημερινού Ιράν, η γλυκόριζα είναι κινέζικη και ακόμα και το καμάρι της Νορβηγίας, ο συνδετήρας, εφευρέθηκε από Αμερικανό.

Βουλευτές του λαϊκιστικού Κόμματος του Δανικού Λαού κατηγόρησαν την SAS ότι προσέβαλε τον πολιτισμό της χώρας και απαίτησαν η κυβέρνηση — στην Κοπεγχάγη ανήκει το 14% του μετ0χικού κεφαλαίου των Σκανδιναβικών Αερογραμμών — να αντιδράσει αμέσως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!