Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
[Euronews]: Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη

[Euronews]: Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη

Έχουν απειλήσει το κατεστημένο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και τώρα είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν και το κατεστημένο των Βρυξελλών όσο ποτέ. Οι ευρωσκεπτικιστές προβλέπεται να αποσπάσουν σημαντικά ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Για κάποιους αυτό αποτελεί απειλεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Για πρώτη φορά από την δημιουργία της η Ευρώπη έχει εχθρούς που θέλουν να την καταστρέψουν. Αυτό είναι ο λαϊκισμός. Αν αυτοί οι λαϊκιστές ενωθούν και αν οι φιλο-ευρωπαίοι διχαστούν τότε πρώτα μπορεί να φτάσουμε σε τέλμα και μετά θα είναι το πρώτο βήμα για τη νίκη των λαϊκιστών τους οποίους μπορούμε να αποκαλέσουμε εθνικιστές και ακροδεξιούς» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Η άνοδος του λαϊκισμού έχει πυροδοτηθεί από τις ανησυχίες για τη λιτότητα και το μεταναστευτικό σε όλη την Ευρώπη. Αν και τα αίτια είναι ξεκάθαρα, δεν ισχύει το ίδιο και για τις λύσεις.

«Το πρόβλημα με τους λαϊκιστές αρχίζει όταν ακούμε τις αποκαλούμενες συνταγές τους για να εξαλειφθούν αυτές οι αιτίες. Και εκεί κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε πίσω στην ιστορία, ότι είναι ένας κόσμος του μέλλοντος που θα βασίζεται στις πόλεις κράτη και όχι σε μεγάλες αυτοκρατορίες όπως για παράδειγμα η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία» δήλωσε ο Γκι Φέρχοφσταντ.

Εν μέσω της παρούσας έντασης μήπως η ΕΕ έχει πάψει να είναι ελκυστική για τα μελλοντικά της μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!