Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κρίσιμος μήνας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας
[Euronews]: Κρίσιμος μήνας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

[Euronews]: Κρίσιμος μήνας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Ο Έντι Ράμα θεωρείται πως προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν τον δρόμο της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως εντός των τειχών βρίσκεται αντιμέτωπος με διαδηλώσεις και το αίτημα παραίτησής του με κατηγορίες διαφθοράς από την αντιπολίτευση.

Το euronews μίλησε με τον Λουίτζι Σορέκα, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αλβανία.

Έρνεστ Μπουνγκούρι: «Πρέσβη Σορέκα, τι πέτυχε η χώρα ώστε να αξίζει μία δεύτερη πρόταση άνευ όρων για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Λ. Σορέκα: «Η Αλβανία έχει κάνει σημαντική πρόοδο από τον Ιούνιο του 2018. Πρώτα από όλα, στον τομέα της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη. Οι θεσμοί έχουν ιδρυθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα του 2016 και τώρα μετά από τους ελέγχους έχουν εκδώσει πάνω από 140 αποφάσεις. Όσοι θεσμοί πρέπει να ενεργοποιηθούν, ήδη προσλαμβάνουν δικαστές. Είναι μία μεταρρύθμιση άνευ προηγουμένου που κάνει γνωστή την Αλβανία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Ε.Μπουνγκούρι: «Όμως η Αλβανία δεν είναι γνωστή παγκοσμίως μόνο για την μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη αλλά και για τις διαδηλώσεις κάποιων κομμάτων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πρόταση της Κομισιόν και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σε ζητήματα όπως το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά;»

Λ. Σορέκα: «Οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης ερευνώνται. Όμως πρέπει να υπάρχουν και αποφάσεις με βάση το νόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!