Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κουμουτσάκος: «Είμαστε θετικοί σε εκ νέου χρηματοδότηση της Τουρκίας»
[Euronews]: Κουμουτσάκος: «Είμαστε θετικοί σε εκ νέου χρηματοδότηση της Τουρκίας»

[Euronews]: Κουμουτσάκος: «Είμαστε θετικοί σε εκ νέου χρηματοδότηση της Τουρκίας»

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συνεχίσει την χρηματοδότηση της Τουρκίας προκειμένου να ανασχεθούν οι μεταναστευτικές ροές εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στο Associated Press δήλωσε πως η Ελλάδα επιθυμεί την ενίσχυση της διεθνούς υποστήριξης για την επιτήρηση των συνόρων καθώς το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις έχουν αυξηθεί.

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου χρηματοδότησης. Νομίζω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σκεφτεί θετικά το ενδεχόμενο μιας νέας χρηματοδότησης στην Τουρκία. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει χωρίς όρους, αλλά πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και με θετικό τρόπο, διότι πρέπει να παραδεχτούμε πως η Τουρκία έχει έρθει αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση με εκατομμύρια μετανάστες και πολλούς πρόσφυγες από την Συρία», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα: «Νομίζω πως ήρθε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν αυτό που πρέπει. Η Ελλάδα ειλικρινά θα πρέπει να αυξήσει τις επιστροφές. Από την πλευρά της η Τουρκία θα πρέπει να εντείνει την καταστολή των δικτύων διακίνησης μεταναστών και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων μεταναστευτικών διαδρομών. Αυτό πρέπει να κάνουν από την πλευρά τους»

Αρκετοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να φτάνουν στην Ευρώπη επιλέγουν τη διέλευση από το Αιγαίο ή τον Έβρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!