Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Κορέα: Την καθαίρεση της προέδρου ζητεί η αντιπολίτευση
[Euronews]: Ν. Κορέα: Την καθαίρεση της προέδρου ζητεί η αντιπολίτευση

[Euronews]: Ν. Κορέα: Την καθαίρεση της προέδρου ζητεί η αντιπολίτευση

Το ενδεχόμενο καθαίρεσης της προέδρου Παρκ Γκεουν Χίε έχει αρχίσει να εξετάζει πλέον ανοιχτά το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας.

Η εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε ήδη ξεκίνησε τις εργασίες της. Ζήτησε μάλιστα να καταθέσουν ως μάρτυρες στελέχη κορυφαίων εταιριών όπως η Samsung και η Hyundai.

Παρά το γεγονός ότι η ανώτατη άρχοντας της χώρας δήλωση έτοιμη να παραιτηθεί παραχωρώντας στο νομοθετικό σώμα την εξουσία να περιορίσει την διάρκεια της θητείας της μόλις βρεθεί τρόπος για ομαλή μετάβαση της εξουσίας, η αντιπολίτευση ζητά την άμεση καθαίρεσή της.

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος σχολίασε: «Εμείς οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για να γραφτεί η ιστορία που αυτήν την στιγμή γράφει ο λαός μας. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μια ευκαιρία για να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα από κοινή στάση και συνεργασία (σ.σ. μεταξύ των τριών κύριων κομμάτων της αντιπολίτευση)».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περάσουν την πρόταση καθαίρεσης χρειάζονται και την στήριξη τουλάχιστον 20 κυβερνητικών βουλευτών, για αυτό και κάνουν έκκληση σε αυτούς να ταχθούν με το μέρος τους.

Στην Σεούλ και άλλες πόλεις της χώρας για ακόμα ένα βράδυ χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!