Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κομισιόν και θρησκευτικοί ηγέτες συζητούν για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
[Euronews]: Κομισιόν και θρησκευτικοί ηγέτες συζητούν για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

[Euronews]: Κομισιόν και θρησκευτικοί ηγέτες συζητούν για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Οι προκλήσεις που θέτουν ο λαϊκισμός και η μισαλλοδοξία, αλλά και ο ζωτικός ρόλος της εκπαίδευσης και ο αντίκτυπος της δράσης στη βάση για τη βελτίωση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της συνοχής στην Ευρώπη υπήρξαν εκ των κυρίων ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά τη 12η ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου του πρώτου αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς με θρησκευτικούς ηγέτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Μετανάστευση, ενωμάτωση και ευρωπαϊκές αξίες», με τους ηγέτες να συμφωνούν για τη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα γίνουν αποδεκτές στο πλαίσιο της μετανάστευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

«Μέσω του διαλόγου που διεξάγουμε θα προσδιορίσουμε τις κοινές θεμελιώδεις αξίες που μας συνδέουν, αντί της στείρας επιμονής στα θέματα που μας χωρίζουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τίμερμανς, ενώ από την πλευρά του ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «με την άνοδο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας θα παραμείνει μια ανοιχτή κοινωνία υποδοχής – ειδικά για όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από πολέμους και έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία – διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αξίες και τις αρχές της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαλόγου με τις εκκλησίες, τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις, όπως κατοχυρώνονται στο άρθρο 17 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!