Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Κομισιόν αίρει την «κίτρινη κάρτα» στην Ταϊλάνδη για την αλιεία
[Euronews]: Η Κομισιόν αίρει την «κίτρινη κάρτα» στην Ταϊλάνδη για την αλιεία

[Euronews]: Η Κομισιόν αίρει την «κίτρινη κάρτα» στην Ταϊλάνδη για την αλιεία

Για πολλά χρόνια, ο κόλπος της Ταϊλάνδης ήταν μια ζώνη εκτεταμένης υπεραλίευσης . Ακόμη προστατευόμενες περιοχές έγιναν στόχος κυκλωμάτων. Ολόκληρα είδη αποδεκατίστηκαν , καθώς δεν υπήρχε κανένας περιορισμός.

«Τα ψάρια συνεχώς μειώνονται, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως και οι νόμοι που υποτίθεται ότι προστατεύουν την αλιεία είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν εφαρμόζονται» δήλωσε ένας ψαράς.

Τοπικά εργοστάσια επεξεργάζονταν αλιεύματα αμφίβολης ποιότητας από ξένα φορτηγά πλοία, ενώ πολλά από αυτά κατέληγαν σε ευρωπαικές αγορές. Γι’ αυτό και τον Απρίλιο του 2015, οι Βρυξέλλες έδειξαν «κίτρινη κάρτα» στην Μπαγκόνγκ, διότι η χώρα δεν αντιμετώπιζε επαρκώς την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία.

Μετά την έκδοση της κίτρινης κάρτας, η Επιτροπή και η Ταϊλάνδη ξεκίνησαν μια εποικοδομητική διαδικασία συνεργασίας και διαλόγου. Η διαδικασία αυτή οδήγησε σε σημαντική αναβάθμιση της διακυβέρνησης στον τομέα της αλιείας στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.

Τρισήμιση χρόνια μετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η Ταϊλάνδη έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς τις υφιστάμενες ελλείψεις στο νομικό και το διοικητικό της σύστημα. Για τον λόγο αυτό και αίρει την επονομαζόμενη «κίτρινη κάρτα».

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις αρχές της Ταϊλάνδης. Γι αυτό καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής της χώρας. Ξεκινήσαμε με την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!