Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κομισιόν: 164 εκατ. για εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
[Euronews]: Κομισιόν: 164 εκατ. για εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

[Euronews]: Κομισιόν: 164 εκατ. για εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Χρηματοδότηση ύψους 164 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη διάρκεια του 2019 ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Παράλληλα, η Επιτροπή, μαζί με διεθνείς και βελγικές οργανώσεις και προσωπικότητες καθώς και περίπου 400 φοιτητές, ξεκίνησε μια εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα για την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των νέων Ευρωπαίων.

Ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε σήμερα τη νέα χρηματοδότηση στο “#School4All “, μια εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου για την Εκπαίδευση στις Έκτακτες Ανάγκες στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ηγέτης στην εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, “διότι η εκπαίδευση είναι τόσο κρίσιμη, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από κρίσεις, διότι η εκπαίδευση είναι μια ασπίδα που προστατεύει τα ευάλωτα παιδιά από τόσες απειλές και διότι η επένδυση στην εκπαίδευση είναι πραγματικά μια επένδυση στο κοινό μας μέλλον”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ, περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κορίτσια, αγόρια και δάσκαλοι σε 55 χώρες που πλήττονται από κατά τόπους κρίσεις έχουν ωφεληθεί από το 2015 έως το 2018, με αποτέλεσμα την καλύτερη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!