Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κολομβία: Ομόφωνη έγκριση από την Γερουσία της ειρηνευτικής συμφωνίας με την FARC
[Euronews]: Κολομβία: Ομόφωνη έγκριση από την Γερουσία της ειρηνευτικής συμφωνίας με την FARC

[Euronews]: Κολομβία: Ομόφωνη έγκριση από την Γερουσία της ειρηνευτικής συμφωνίας με την FARC

Μετά τις “υπογραφές της αναθεωρημένης ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στους αντάρτες της FARC και την κυβέρνηση της Κολομβίας“http://gr.euronews.com/2016/11/24/revised-peace-deal-signed-in-colombia:, ήρθε η ώρα της επικύρωσής της από τα σώματα της νομοθετικής εξουσίας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδος και Κύπρου, αργά το βράδυ της Τρίτης στην Μπογκοτά, η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Γερουσία της χώρας. Για τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος, που πρόσφατα βραβεύθηκε με Νόμπελ Ειρήνης, αυτή η συμφωνία αποτελεί προσωπικό στοίχημα.

Μετά την έγκριση της Γερουσίας, απομένει αυτή του Κοινοβουλίου για να τεθεί σε εφαρμογή και να γυρίσει οριστικά η χώρα σελίδα, βάζοντας τέλος σε πάνω από μισό αιώνα συγκρούσεων που έχει αφήσει πίσω του 269.000 νεκρούς και 45.000 αγνοούμενους.

Η συμφωνία αυτή προήλθε μετά από τροποποιήσεις στην προηγούμενη που τέθηκε σε δημοψήφισμα τον Οκτώβριο και απορρίφθηκε με την οριακή πλειοψηφία του 50,2%.

Το έκτασης 330 σελίδων κείμενο κλείνει έναν κύκλο εντατικών διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν 4 χρόνια με εγγυήτριες δυνάμεις τη Νορβηγία και την Κούβα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!