Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κόλαφος για την αστυνομία του Σικάγο έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
[Euronews]: Κόλαφος για την αστυνομία του Σικάγο έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

[Euronews]: Κόλαφος για την αστυνομία του Σικάγο έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Κόλαφο αποτελεί για την αστυνομία του Σικάγο η έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, Λορέτα Λιντς, η αστυνομία στο Σικάγο έκανε συστηματικά χρήση εκτεταμένης βίας, επέτρεψε τις φυλετικές διακρίσεις και συχνά τηρούσε ομερτά για να αποτραπεί η διεξαγωγή ερευνών σε βάρος στελεχών της.

«Η αστυνομία του Σικάγο δεν παρέχει στους αστυνομικούς την εκπαίδευση που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό. Αποτυγχάνει να συγκεντρώσει δεόντως και να αναλύσει στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων που σχετίζονται με καταγγελίες για παραπτώματα και έλλειψη κατάρτισης. Κι αυτό δεν δικαιολογεί επαρκώς τα περιστατικά βίας για να διαπιστωθεί εάν η χρήση βίας ήταν κατάλληλη ή νόμιμη ή θα μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς», υπογράμμισε η υπουργός.

«Διαπιστώσαμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο ακολουθεί ένα μοντέλο ή μια πρακτική χρήσης υπερβολικής βίας, συμπεριλαμβανομένης θανατηφόρας και μη θανατηφόρας βίας. Το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, πυροβολισμούς εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο και χρήση τίζερ επειδή δεν ακολουθούν προφορικές εντολές», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Βανίντα Γκούπτα.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συνέταξε την 161 σελίδων έκθεση, ύστερα από έρευνα που διήρκεσε 13 μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!