Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Μελέτη για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο
[Euronews]: Κύπρος: Μελέτη για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο

[Euronews]: Κύπρος: Μελέτη για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο

Στα χέρια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται η μελέτη του Υπουργείου Εξωτερικών για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου, Πρόδρομο Προδρόμου.

Η μελέτη βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση κατά την οποίαν ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για όλα τα θέματα και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των διαβημάτων, των μέτρων, των κινήσεων που κάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει πλήρης συντονισμός της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμμοχώστου για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των διαβημάτων που γίνονται.

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί η μελέτη του Υπουργείου Εξωτερικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για το θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Προδρόμου απάντησε θετικά και πρόσθεσε: «Συζητήθηκε και αυτό το θέμα με το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!