Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Κύπρος γέμισε με πολεμικά πλοία
[Euronews]: Η Κύπρος γέμισε με πολεμικά πλοία

[Euronews]: Η Κύπρος γέμισε με πολεμικά πλοία

Το λιμάνι της Λάρνακας θα μοιάζει με πολεμικό παρά με εμπορικό λιμάνι τις επόμενες μέρες.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται ακόμα τέσσερα μεγάλα πολεμικά πλοία, πέραν του ιταλικού πολεμικού που ήταν τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι.

Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , τα επόμενα 24ωρα θα δέσουν στο λιμάνι της Λάρνακας δύο γαλλικές φρεγάτες και μία βελγική, όπως και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, που είτε συμμετέχουν σε ασκήσεις – κάποιες με την Κυπριακή Δημοκρατία – στην περιοχή, είτε βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο για άλλους λόγους.

Μάλιστα, προς στιγμή διαμορφώθηκε η εικόνα ότι, λόγω των μεγεθών και του αριθμού των πολεμικών πλοίων, θα επηρεαστούν σημαντικά οι εμπορικές εργασίες του λιμανιού της Λάρνακας, οι οποίες να σημειωθεί ότι αυξάνονται συνεχώς.

Ωστόσο, η Αρχή Λιμένων προχώρησε σε τέτοιες ρυθμίσεις ώστε η αυξημένη παρουσία των πολεμικών πλοίων το επόμενο διάστημα να μην επηρεάσει την εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού.

Για τον σκοπό αυτό, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αιτήματα για να μπουν στο λιμάνι Λάρνακας και άλλα πολεμικά πλοία, υπήρξε άρνηση από την πλευρά μας, λόγω πληρότητας, και γίνονται άλλες διευθετήσεις.

Στο διάστημα αυτό, στο λιμάνι Λεμεσού θα ελλιμενιστεί το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», γεγονός που περιορίζει και τις δυνατότητες του λιμανιού αυτού για να δεχθεί πρόσθετα πολεμικά πλοία.

Στα ανοικτά της Κύπρου, από τις ακτές Ακρωτηρίου και νοτιότερα, σε περιοχές σε θάλασσα και αέρα που έχουν δεσμευτεί με Navtex και Notams της Κυπριακής Δημοκρατίας, διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις, κυρίως από γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!