Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Κύπρος: 7o Διεθνές Φεστιβάλ Τανιών Μικρού Μήκους
[Euronews]: Κύπρος: 7o Διεθνές Φεστιβάλ Τανιών Μικρού Μήκους

[Euronews]: Κύπρος: 7o Διεθνές Φεστιβάλ Τανιών Μικρού Μήκους

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται τον Οκτώβριο στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο, με ταινίες μικρούς μήκους από την Κύπρο και τον κόσμο. Από τις 14 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2017, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου, αναδεικνύει τη μικρού μήκους ταινία ως ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό μέσο έκφρασης, και προάγει την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής.

Μέσα από δεκάδες προβολές ταινιών μικρού μήκους – μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων- το κοινό θα απολαύσει μερικά από τα πιο σημαντικά μικρού μήκους κινηματογραφικά έργα της διεθνούς κινηματογραφίας καθώς και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες των Κυπρίων μικρομηκάδων.

The 7th International Short Film Festival of Cyprus (14-21/10/2017) from ISFFC on Vimeo .

Το κυρίως φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις εμπνευσμένες από την έβδομη τέχνη, όπως masterclasses, συναντήσεις επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου, θεματικές και site-specific προβολές σε σημεία της πόλης της Λεμεσού, που θα επεκτείνουν το Φεστιβάλ και έξω από την κλασσική κινηματογραφική αίθουσα. Η πολύπλευρη δράση του Φεστιβάλ, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, το καθιστούν πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του σινεμά, τους σινεφίλ αλλά και τους εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες και δημιουργούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!