Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Κύπρος: 45 χρόνια Κατοχής» : Μια έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό της Αθήνας
[Euronews]: «Κύπρος: 45 χρόνια Κατοχής» : Μια έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό της Αθήνας

[Euronews]: «Κύπρος: 45 χρόνια Κατοχής» : Μια έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Κύπρος: 45 χρόνια Κατοχής», που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (ΕΚΕ) και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Η Έκθεση διεξάγεται στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΟΚΟΕ Γιώργος Συλλούρης υπογράμμισε ότι η φωτογραφική έκθεση πραγματοποιείται 45 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και 30 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΟΕ. Στόχος της έκθεσης, είπε ο κ. Συλλούρης, είναι η ενίσχυση της μνήμης για τις παλιότερες γενιές αλλά και η ενεργός υπόμνηση της ιστορίας για τις νεότερες γενιές. Παράλληλα, υπογράμμισε την αταλάντευτη βούληση όλων των Ελληνοκυπρίων για αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν είναι άλλη «από την απελευθέρωση και της επανένωση του νησιού», όπως είπε ο κ. Συλλούρης.

Αίθουσα ΜΕΤΡΟ Συντάγματος Αθήνα, Ελλάδα : Εγκαίνια της έκθεσης: « Κύπρος: 45 χρόνια κατοχής».ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ//CHRISTOS AVRAAMIDES

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Λεωνίδας Μασσοστασής, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν ευλαβικό φόρο τιμής «σε όσους αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι 45 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1974, η Κύπρος ζει ακόμα με ανοιχτές τις πληγές όσων διαδραματίστηκαν εκείνο το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!