Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: 40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά την λύση
[Euronews]: Κύπρος:  40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά την λύση

[Euronews]: Κύπρος: 40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά την λύση

Επαρκή πρόοδο στην μέχρι στιγμής πορεία της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών, που θα δικαιολογούσε να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο στάδιο της συζήτησης του κεφαλαίου του εδαφικού εκτός Κύπρου, εκτίμησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά την σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στις 4 Νοεμβρίου θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα κάνει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με χθεσινές δηλώσεις του για το θέμα των εποίκων που θα παραμείνουν μετά την λύση, ο κ. Αναστασιάδης είπε, ότι λόγω κόπωσης, έδωσε κάποια λανθασμένα στοιχεία, που προκάλεσαν. Σήμερα δήλωσε ότι ο αριθμός των εποίκων που θα παραμείνουν, θα ανέρχεται στις 40 χιλιάδες. «Πολύ λιγότεροι δηλαδή, από όσους είχε αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά στο παρελθόν», τόνισε.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι «δεν τίθενται σε καμία απολύτως περίπτωση εγγυημένες πλειοψηφίες, είτε στην ελληνοκυπριακή, είτε στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.

Ο κάθε Κύπριος πολίτης, είπε, θα μπορεί να διακινηθεί, να εγκατασταθεί και να εργαστεί όπου θέλει στην επικράτεια της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!