Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυπριακό: Ενδιάμεση συμφωνία απαιτεί ο Ακιντζί – Τι απαντά η κυπριακή κυβέρνηση
[Euronews]: Κυπριακό: Ενδιάμεση συμφωνία απαιτεί ο Ακιντζί – Τι απαντά η κυπριακή κυβέρνηση

[Euronews]: Κυπριακό: Ενδιάμεση συμφωνία απαιτεί ο Ακιντζί – Τι απαντά η κυπριακή κυβέρνηση

Πολλά μηνύματα έστειλαν από τα κατεχόμενα οι ηγέτες των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των εποίκων οι οποίοι πολλαπλασιάστηκαν κατά χιλιάδες στα 34 χρόνια που μεσολάβησαν από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Μιας ανύπαρκτης κρατικής οντότητας την οποία μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει και διατηρεί μέσα από την άσκηση στρατιωτικής επικυριαρχίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί επέμεινε στο γνωστό του παιγνίδι επίρριψης ευθυνών σ’ ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καταγράφοντας και νέες αξιώσεις για τις οποίες απαιτεί αποδοχή, διαφορετικά η «ΤΔΒΚ» θα συνεχίσει την πορεία της.

Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (υπό την ιδιότητα τού «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους) είπε ότι στην Κύπρο «υπάρχουν δύο χωριστά κράτη». Και ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, από τα στούντιο του «Μπαϊράκ» έκανε ανακοινώσεις για Βαρώσια προαγγέλλοντας άνοιγμα της πόλης για «τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους» (δηλαδή τους Ελληνοκυπρίους) υπό ειδικό καθεστώς και με επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών.

Απαιτήσεις Ακιντζί

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο νυν ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος διεμήνυσε πως υπάρχει ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό που θα επικεντρώνεται στη λύση, θα εμπεριέχει την έννοια ενός πακέτου και θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Ο Μ. Ακιντζί εκτιμά πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ως έχουν σήμερα τα δεδομένα, δεν προτίθεται να καλέσει μια νέα διαδικασία, καθώς θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την προηγούμενη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!