Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυπριακή Κυβέρνηση: «Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική έντασης που επιδιώκει η Τουρκία»
[Euronews]: Κυπριακή Κυβέρνηση: «Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική έντασης που επιδιώκει η Τουρκία»

[Euronews]: Κυπριακή Κυβέρνηση: «Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική έντασης που επιδιώκει η Τουρκία»

Στην καθαρή και κοινή θέση της ΕΕ ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παραπέμπει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Ο Πρόεδρος και η κυπριακή κυβέρνηση περιμένουν «αντί των παραβιάσεων και των απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας να πρυτανεύσει λογική συνεννόησης, ούτως ώστε με τον τερματισμό της έντασης να καταστεί δυνατό να επαναρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού», τονίζει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει ότι ως απάντηση στις δηλώσεις τόσο του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν όσο και του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «παραπέμπουμε στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 Ιουνίου 2019».

Η απόφαση αυτή και η τοποθέτηση της ΕΕ, αναφέρει, «είναι καθαρή και η κοινή θέση όλων είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναγνωρίζονται από όλη τη διεθνή κοινότητα».

Είναι με αυτό τον τρόπο που γίνονται σεβαστά και τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο ούτε και θα ακολουθήσουμε τη ρητορική της έντασης και της σύγκρουσης που επιδιώκει η Τουρκία, προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!