Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυπριακή ΑΟΖ: Navtex, φρεγάτες, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Σύνοδος Κορυφής
[Euronews]: Κυπριακή ΑΟΖ: Navtex, φρεγάτες, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Σύνοδος Κορυφής

[Euronews]: Κυπριακή ΑΟΖ: Navtex, φρεγάτες, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Σύνοδος Κορυφής

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι κρίσιμη για τον καθορισμό της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία.

Και αυτό αφορά τόσο για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ , όσο και για την εισβολή της στη Συρία.

Σήμερα, Δευτέρα θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Τα δύο αυτά ζητήματα σχετικά με την Τουρκία αναμένεται να τεθούν και στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.

Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να συζητηθεί ενδελεχώς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας κοινή και σκληρή στάση απέναντι στις νέες τουρκικές γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές, η κυπριακή πλευρά έθεσε προ των ευθυνών τους τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες των κρατών μελών της Ε.Ε.

Η Λευκωσία εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη και αυτό στηρίζεται και στα μηνύματα που έλαβε στη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνομιλώντας με Ευρωπαίους ηγέτες.

Μάλιστα την Παρασκευή από την Λευκωσία ο Ντόναλντ Τουσκ έστειλε και πάλι μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις.

Η Κύπρος ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών, για να επιβληθούν ουσιαστικά μέτρα κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στην Κυπριακή ΑΟΖ και ξεκάθαρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!