Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου-Γερμανίας στην κυπριακή ΑΟΖ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
[Euronews]: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου-Γερμανίας στην κυπριακή ΑΟΖ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

[Euronews]: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου-Γερμανίας στην κυπριακή ΑΟΖ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Γερμανίας με την ονομασία «CYDEU 04/19», στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης που δύναται να προκύψουν στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σε αυτήν συμμετείχαν ελικόπτερο της 460 Μοίρας και Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς και η γερμανική κορβέτα «FGS LUDWIGSHAFEN AM RHEIN».

facebook/JRCC Larnaca

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η άσκηση αποτελεί την 4η συνεργασία εντός του 2019, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα έρευνας και διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γερμανίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός Άμυνας την Κύπρου Σάββας Αγγελίδης είχε συνάντηση την Τετάρτη με την Γερμανίδα ομόλογό του Annegret Kramp-Karrenbauer, στην παρουσία αντιπροσωπειών από τα δύο Υπουργεία.

facebook/JRCC Larnaca

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας των δύο χωρών και ανταλλαγή απόψεων για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της σε διμερές αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας στο πλαίσιο των κοινών προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα “Network of logistic Hubs in Europe and support to Operations” και “Military Mobility”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!