Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κιμ Τόρα: «Δεν συμμορφώθηκα με την εντολή της Μαδρίτης»
[Euronews]: Κιμ Τόρα: «Δεν συμμορφώθηκα με την εντολή της Μαδρίτης»

[Euronews]: Κιμ Τόρα: «Δεν συμμορφώθηκα με την εντολή της Μαδρίτης»

«Ναι, παράκουσα την εντολή».Με τα λόγια αυτά ο Κίμ Τόρα παραδέχθηκε πως δεν συμμορφώθηκε με την οδηγία του κεντρικού εκλογικού συμβουλίου να καθαιρέσει τα σύμβολα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από τα δημόσια κτίρια. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας υπερασπίστηκε την επιλογή του και υποστήριξε πως η εκλογική επιτροπή δεν νομιμοποιείται να δώσει μια τέτοια εντολή.

«Δεν συμμορφώθηκα. Οπότε ναι, παράκουσα την εντολή. Μου ήταν αδύνατο να συμμορφωθώ με μια παράνομη εντολή. Η εκλογική επιτροπή αποτελεί αναρμόδιο θεσμικό όργανο. Επιμένω σε δυο σημεία: Πρώτον, το κεντρικό εκλογικό συμβούλιο δεν είναι ιεραρχικά ανώτερο από τον πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης και δεύτερον η τοπική κυβέρνηση δεν συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία» υποστηρίζει ο Κιμ Τόρα.

Ο Κιμ Τόρα είναι ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Εφόσον κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή ενός έτους και οκτώ μηνών, αναστολή των καθηκόντων του και κάθε άλλου πολιτικού δικαιώματος και ποινή 30.000 ευρώ. Ο Κίμ Τόρα «καταγγείλει το ισπανικό κράτος για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του».

Στο έδρανο της πολιτικής αγωγής κάθεται το ακροδεξιό κόμμα Vox, που επιπλέον της πρότασης του εισαγγελέα για την ποινή, αξιώνει καταδίκη του Τόρα και για άλλες παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, που επισύρουν μεγαλύτερες ποινές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!