Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Τα κελιά» της Λουίζ Μπουρζουά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα της Δανίας
[Euronews]: «Τα κελιά» της Λουίζ Μπουρζουά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα της Δανίας

[Euronews]: «Τα κελιά» της Λουίζ Μπουρζουά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα της Δανίας

Παγκοσμίως γνωστές είναι οι «αράχνες» της Λουίζ Μπουρζουά(1911-2010).Πολύπλοκες και προκλητικές δημιουργίες αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του έργου της γλύπτριας.

Μετά το Μόναχο, τη Μόσχα και το Μπιλμπάο, τα έργα εκτίθενται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα στη Δανία.Στην έκθεση «Η Δομή της Ύπαρξης: Τα κελιά» της Γαλλοαμερικανίδας Λουίζ Μπουρζουά υπάρχουν μικρόκοσμοι, σχεδόν θεατρικές σκηνές που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τύπους πόνου, σωματικούς, συναισθηματικούς, ψυχολογικούς και πνευματικούς.

Κάθε έργο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία γεμάτη με αντικείμενα προσεκτικά τοποθετημένα τα οποία – σε συνδυασμό με
τοιχώματα από γυαλί, σύρμα ή παλιές πόρτες -δημιουργούν συναισθηματικά, ψυχολογικά φορτισμένα σεναρια. Όπως τονίζει η επιμελήτρια της έκθεσης Τίνε Κόλστραπ: «Με τα κελιά μπορούσε να δημιουργήσει το δικό της χώρο, που ήταν ανεξάρτητος από τις τυχαίες θέσεις του μουσείου όπου τα έργα της εκτίθεντο. Με τα κελιά μπορούσε να συνθέσει ένα τρισδιάστατο χωρικό αρχιτεκτονικό τμήμα όπου μπορούσε να μεταφέρει μια ιστορία και ένα κλίμα ανεξάρτητα από το γενικότερο πλαίσιο που εκτίθεντο τα έργα.»

Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 από τα 62 έργα της Μπουρζουά.

«Τα κελιά Ι-VI» δημιουργήθηκαν για την έκθεση Carnegie International στο Πίτσμπουργκ το 1991, και ήταν τα πρώτα που ονομάστηκαν κελιά από την ίδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!