Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Καταλονία: Στον δρόμο της εξόδου και άλλες εταιρείες
[Euronews]: Καταλονία: Στον δρόμο της εξόδου και άλλες εταιρείες

[Euronews]: Καταλονία: Στον δρόμο της εξόδου και άλλες εταιρείες

H χειρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην Ισπανία δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τον αντίκτυπο που θα έχει στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Με την φημολογία να είναι έντονη ότι εντός της εβδομάδας οι πολιτικοί ηγέτες της Καταλονίας θα κηρύξουν ανεξαρτησία, το Δ.Σ. της Abertis που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των υποδομών και της κατασκευής και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων, συνεδριάζει για να αποφασίσει πιθανή μεταφορά της έδρας της.

Εκτός Καταλονίας σκέφτεται να μεταφερθεί και η μεγάλη εταιρεία στον χώρο των ακινήτων Inmobiliaria Colonial, το Δ.Σ. της οποίας επίσης προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα. Ήδη δύο σπό τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Ισπανίας, η Caixabank και η Sabadell, αποφάσισαν από την περασμένη εβδομάδα να μεταφέρουν τα κεντρικά τους γραφεία εκτός Καταλονίας.

Οι κινήσεις αυτές αυξάνουν πάντως και την πίεση στους ηγέτες της Καταλονίας που είναι υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία, καθώς η φυγή μεγάλων εταιρειών έχει αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής, που χάνει τα έσοδα από τους υψηλούς φόρους που αυτήν την τιγμή αποδίδουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!