Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κατάληψη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον
[Euronews]: Κατάληψη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον

[Euronews]: Κατάληψη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον

Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν διαδικασία εκκένωσης της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και ένα μήνα από οπαδούς του Νικολάς Μαδούρο.

Ο τελευταίος δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ ως νόμιμος πρόεδρος της χώρας αλλά ο Χουάν Γουαϊδό, οπαδοί του οποίου πηγαίνουν έξω από την πρεσβεία καθημερινά και καλούν τις αμερικανικές αρχές να επέμβουν.

Οι τελευταίοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν την πρεσβεία στις 24 Απριλίου, μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων του Καράκας με την Ουάσιγκτον.

Έκτοτε βρίσκονται σε αυτήν μέλη ακροαριστερών ομάδων και φιλειρηνιστές ακριβιστές, στην πλειοψηφία τους αμερικανοί υπήκοοι.

«Οι υπάλληλοι από τις Μυστικές Υπηρεσίες και την Μητροπολιτική Αστυνομία τους προειδοποίησαν και ήδη κάπιοι από αυτούς βγήκαν από το κτήριο, αλλά κάποιοι παραμένουν και αυτοί που μένουν εκεί πλέον διαπράτουν αδίκημα και θα πεταχτούν έξω», είπε ο πρέσβης που έχει ορίσει ο Γκουαιδό στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

Μετά το τελεσίγραφο των αμερικανικών αρχών, τρεις από τους ακριβιστές έφυγαν από το κτήριο, στο οποίο έχει πλέον διακοπεί η παροχή ρεύματος, ωστόσο παραμένουν μέσα άλλα τέσσερα άτομα.

«Ο λόγος που είμαστε εδώ, ο λόγος που όλοι μας είμαστε εδώ, είναι για να τους αναγκάσουμε να φύγουν από την πρεσβεία. Αυτό που κάνουν είναι εισβολή στην πρεσβεία μας», λέει ένας διαδηλωτής, υποστηρικτής του Γκουαϊδό.

Οι υποστηρικτές του Γκουαΐδο συμπεριλαμβανομένου του αντιπροσώπου που έχει ορίσει ο τελευταίος στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, ζητούν επιτακτικά από τις αμερικανικές αρχές να παρέμβουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!